| 1.——What can I do for you?      ——I'd like two _______.A. box of apple  B. boxes of apples    C. box of apples    D. boxes of apple
 答案: B(选择其它三项的同学要注意仔细看题。不要马虎, 这里box 和apple都是可数名词。)
 2.Help yourself to ______.
 A. some chickens    B. a chicken     C. some chicken    D. any chicken
 答案: C(选择A的同学要注意chicken当鸡肉讲时不可数。)
 3.________ it is today!
 A. What fine weather   B. What a fine weather    C. How a fine weather    D. How fine a weather
 答案: A(选择B的同学要注意weather不可数。选择C和D的同学要注意weather是名词, 要用what来感叹。)
 4.Which is the way to the __________?
 A. shoe factory        B. shoes factory          C. shoe's factory        D. shoes' factory
 答案: A(选择D的同学注意这里不是指名词所有格, 而是名词作形容词的用法。类似的用法如: pencil box; school bag等。)
 5.This class _______ now. Miss Gao teaches them.
 A. are studying        B. is studying            C. be studying          D. studying
 答案: A(选择B的同学要注意,当这种概念名词当 “人”讲的时候要做复数处理。类似的还有:The police are running after the thief等。)
 6.We will have a ______ holiday after the exam.
 A. two month         B. two-month            C. two month's          D. two-months
 答案: B(选择C的同学要注意应用two months'; 选择D的同学要注意名词之间有 “- ” 后的组合词当作形容词来用, 因此就不用所有格形式了。)
 7.________ trees are cut down in the forests every year.
 A. Thousand          B. Thousands            C. Thousand of          D. Thousands of
 答案: D(选择C的同学注意词组记忆的准确性。)
 8.Our sports meeting will be held ________.
 A. on 24, Tuesday, April   B. in April 24, Tuesday  C. on Tuesday, April 24   D. in April Tuesday 24
 答案: C(选B的同学是受到中文的影响,要特别注意中英文的差异。)
 9._________ people here are very friendly to us.
 A. The        B. /      C. A   D. An
 答案: A(选择B的同学要注意这里的people是特指这里的, 因此要用定冠词the。)
 10.There is no enough ________ in the corner to put the table.
 A. place      B. room     C. floor    D. ground
 答案:B(根据句意知道,这里表示没有地方放桌子。room表示空间,选A的同学要注意place表示地点,是可数名词。)
 |